fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvaka ishitrena odluka dovodi u pitanje koaliciju u Kotoru

Svaka ishitrena odluka dovodi u pitanje koaliciju u Kotoru

goPodgorica, (MINA) – U Kotoru je neophodno smiriti tenzije i učvrstiti postojeću vlast, kazali su iz Socijalističke narodne partije (SNP) i poručili da svaka ishitrena i jednostrana odluka dovodi u pitanje postojanje koalicije u tom gradu.

Iz kotorskog odbora SNP-a su, povodom dešavanja na danas sazvanoj sjednici lokalnog parlamenta i dovođenja u pitanje funkcionalnost vlasti, pozvali građane, kao i njihove predstavnike u koaliciji da se suzdrže od ishitrenih postupaka.

“Svaka ishitrena i jednostrana odluka dovodi u pitanje postojanje koalicije”, poručili su iz SNP-a Kotor.

Kako su kazali, nejasan je stav predsjedavajućeg da se ne povuče sa dnevnog reda tačka oko izbora novog sekretara Skupštine opštine do postizanja konsenzusa unutar koalicije.

“Da paradoks bude veći, na prošloj sjednici je na zahtjev DPS-a povučena tačka oko Savjeta za bezbjednost i saobraćaj, a danas to ne želi da se uradi koalicionim partnerima”, dodaje se u saopštenju.

Iz SNP-a su rekli da učešćem u koaliciji u Kotoru žele da maksimalno doprinesu prevazilaženju svih nerazumijevanja i unaprjeđenju života u tom gradu.

“Realizacija brojnih projekata koji su pred nama, kao i prevazilaženje posljedica nastalih pandemijom korona virusa, mogući su samo uz uzajamno poštovanje i kompromis svih strana, a dobrobit Kotora je naš jedini cilj”, poručili su iz SNP-a.

Kako su kazali, SNP na svim nivoima zastupa iste principe, a to su pravda, jednakost, sloboda i solidarnost, a za koje smatraju da su univerzalni.

U SNP-u smatraju da je neophodno smiriti tenzije i učvrstiti postojeću vlast koja treba da traje do kraja zakonskog mandata.

“Svaka isključivost vodi ka scenariju iz 2018. godine, a to nije naša želja, te odgovornost za to nose oni koji na isključivosti budu istrajavali”, istakli su iz kotorskog odbora SNP-a.

Oni su poručili da je izgradnja jakog i prosperitetnog društva jedino moguća uz međusobno uvažavanje i kompromis.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...