fbpx
NaslovnicaCrna GoraStudenti neće dodatno plaćati tezu, rok još dvije godine

Studenti neće dodatno plaćati tezu, rok još dvije godine

Podgorica, (MINA) – Studenti magistarskih studija ne treba dodatno da plaćaju odbranu master rada i taj nivo obrazovanja mogu da završe najkasnije za dvije godine, saopštila je direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Mubera Kurpejović.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo nedavno organizovalo sastanak sa predstavnicima studenata, na kome je jasno saopštilo svoj, ali i stav Vlade u odnosu na sva otvorena pitanja u vezi sa statusom zatečenih studenata magistarskih studija na Univerzitetu Crne Gore.

“Pri potpuno istom, nepromijenjenom stavu smo i danas, i nemamo apsolutno nikakvu dilemu da studenti ne treba dodatno da plaćaju prijavu, odnosno odbranu master rada, da se pomenute studije mogu završiti u roku koji je definisan Zakonom o visokom obrazovanju odnosno najkasnije za dvije godine”, naglasila je Kurpejović.

Kako je navela, i dalje su pri stavu da je potrebno vratiti novac svim studentima koji su u ovom upisnom roku dodatno platili za magistarski rad i da će Univerzitetu biti opredijeljena nedostajuća sredstva po tom osnovu.

Kurpejović je istakla da je komunikacija već započeta i da će narednih nekoliko dana Vlada naći način da sa Univerzitetom otkloni sve dileme oko efikasne primjene dogovorenog.

“Najvaznije je da interes studenata mora svima biti na prvom mjestu”, rekla je Kurpejović.

Najčitanije