fbpx
NaslovnicaCrna GoraStanković: Tužilaštvo će odlučno reagovati na kršenje mjera

Stanković: Tužilaštvo će odlučno reagovati na kršenje mjera

Podgorica, (MINA) – Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković upozorio je danas sve koji koji svjesno krše mjere i naredbe nadležnih organa da će na taj način izazvati odlučnu reakciju Tužilaštva i snositi krivičnu odgovornost zbog nesavjesnog ponašanja.

Stanković je kazao da od discipline i odgovornosti svih zavisi “kada će ovi dani biti iza nas”.

“Istovremeno upozoravam sve one koji nijesu disciplinovani, koji svjesno krše mjere i naredbe nadležnih organa da će time izazvati odlučnu reakciju Tužilaštva i da će snositi krivičnu odgovornost zbog nesavjesnog ponašanja, jer zakon je jednak za sve”, poručio je Stanković.

On je podsjetio da je za najteže posljedice izazvane krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi propisana kazna zatvora i do 12 godina.

“Ipak se nadam da će potrebe za reakcijom Tužilaštva biti sve manje, odnosno da će se maksimalno smanjiti broj onih koji ne razumiju ozbiljnost situacije”, naveo je Stanković.

On smatra da su ovo posebno izazovna vremena za vjernike koji proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik – Uskrs ili Vaskrs.

“Vjernici katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori i širom svijeta ovaj praznik već su obilježili u izolaciji. Nama najbliži, stanovnici Tuzi, pokazali su odgovornost da se i u ovim novonastalim okolnostima praznik može obilježiti unutar porodice”, rekao je Stanković.

On je kazao da je uvjeren da će tako biti i narednih dana i da će se vjernici pravoslavne vjeroispovijesti takođe pridržavati svih propisanih mjera.

“Da će se vjerski obredi obaviti shodno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo, a da će vjernici praznik obilježiti u krugu svojih najbližih”, naveo je Stanković.

Prema njegovim riječima, ovo su dani koji od svih zahtijevaju disciplinu i odgovornost.

“Zbog nas samih, zbog naših najbližih, zbog činjenice da samo na taj način iz situacije koja je zadesila čitav svijet, možemo izaći kao pobjednici”, smatra Stanković.

On je rekao da je na Državnom tužilaštvu obaveza da reaguje u svim slučajevima nepoštovanja propisanih mjera nadležnih institucija.

“Upravo to i radimo i radićemo i ubuduće, kako bismo zaštitili sve građane Crne Gore i kako bismo sačuvali većinu odgovornih građana koji se u potpunosti pridržavaju donijetih propisa”, poručio je Stanković.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...