fbpx
NaslovnicaCrna GoraStanković: Poslanici da razmisle šta će da urade

Stanković: Poslanici da razmisle šta će da urade

Podgorica, (MINA) – Tužilački savjet predložio je kandidata za vrhovnog državnog tužioca (VDT), i sada je na poslanicima da razmisle šta će da urade i u kakvu situaciju će dovesti državno-tužilačku organizaciju, kazao je vršilac dužnosti VDT-a, Ivica Stanković.

Odgovarajući na pitanje koliko je realno da VDT bude izabran ako se uzmu u obzir sve okolnosti, političke i druge, Stanković je podsjetio na činjenicu da se niko od “silnih kritičara” nije usudio da se prijavi na prvi javni poziv za izbor vrhovog državnog tužioca.

“Čudi me što se među brojnim savjetnicima kako tužilaštvo treba da funkcionise nije našao niko ko bi bio spreman da sa riječi pređe na djela, i da u praksi sam pokaže kako bi on uredio državnotužilačku organizaciju. Vjerovatno zato što je mnogo lakše kritikovati svakoga, a pritom nemati rezultate sopstvenog rada”, ocijenio je Stanković u intervjuu agenciji MINA.

Kako je rekao, takvi kritičari su najglasniji, najbučniji, ali je činjenica da nijesu spremni da zasuču rukave, da ipak nijesu i najsmjeliji, što kako je rekao, takođe govori o njima.

Što se tiče postupka za izbor novog VDT-a, Stanković je ukazao da su se na ponovljeni javni poziv prijavila dva kandidata, i da je Tuzilački savjet dao svoje misljenje i predložio Skupštini da izabere jednog.

“Sad je na poslanicima da razmisle šta će da urade i u kakvu situaciju će svojim postupanjem dovesti državno-tužilačku organizaciju”, istakao je Stanković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...