fbpx
NaslovnicaCrna GoraSrušen nelegalni objekat MCP kod Ulcinja

Srušen nelegalni objekat MCP kod Ulcinja

Podgorica, ( MINA) – U ulcinjskom naselju Zoganje srušen je nelegalno građeni objekat koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz XVIII vijeka, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Ministarstva su kazali da je nelegalno izgrađen objekat površine više od stotinu metara kvadratnih predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

“Objekat je građen suprotno Zakonu, bez podnesene prijave za građenje i dokumentacije iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata“, rekli su iz Ministarstva.

Kako se navodi, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj koja je izvodila nedozvoljene radove, Rješenjem je zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve.

„Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, donijeto je shodno ovlašćenjima Urbanističko-građevinskog inspektora rješenje o rušenju nelegalnog objekta čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije

Premiunuo Milutin Maraš

Podgorica, (MINA) - Legenda crnogorskog stonog tenisa, Milutin Maraš, preminuo je u 86. godini,...