fbpx
NaslovnicaCrna GoraSrebrna i bronzana medalja posljednjeg dana

Srebrna i bronzana medalja posljednjeg dana

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti posljednjeg, trećeg takmičarskog dana Balkanskog prvenstva u Dubrovniku osvojili su dvije medalje – po jednu srebrnu i bronzanu.

Srebrni je bio ženski kadetsko-juniorski kata tim, dok je bronzana medalja pripala muškom kadetsko-juniorskomm kata timu.

Trio Budućnosti, u sastavu Hana Šendelj, Mila Mraković i Maša Đukanović, u finalnom meču poražen je od Makedonije 4:1.

Prethodno je u polufinalu ekipa selektorke Nele Tatar savladala Hrvatsku 4:1.

“Naporno smo trenirale i pripremale se za nastup u Dubrovniku. Zadovoljna sam rezultatom, iako mi je žao što nijesmo pobijedile u finalu. Čini mi se da smo to i zaslužile, ali bilo je što je bilo. Nastavićemo da treniramo i nadam se osvajamo medalje i na jačim takmičenjima”, kazala je Šendelj agenciji MINA.

Muški tim, u sastavu Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić, u meču za bronzanu medalju pobijedio je Sloveniju 5:0.

Trio Bara, koju je u Dubrovniku predvodila selektorka Slavka Maksimović, u polufinalu poražen je od Makedonije 3:2.

“Srećan sam zbog osvojene medalje. Žao mi je zbog poraza u polufinalu, više zbog načina na koji smo izgubili. Na početku sam karijere, svjestan sam da će biti i poraza i pobjeda. Slično sam doživio i u pojedinačnoj konkurenciji. Nastaviću da radim i borim za još pobjeda i medalja”, kazao je Nikočević.

Na pragu do medalje bila je i ekipa u borbama mlađih seniora, koja je u meču za treće mjesto izgubila od Bosne i Hercegovine.

Meč je završen neriješeno, ali je selekcija BIH zahvaljujući većem broju osvojenih poena osvojila bronzanu medalju.

U ekipi mlađih seniora nastupali su Nenad Dulović, Stefan Gojčević, Adnan Kući, Vladimir Smolović i Ilija Radonjić

Ekipa selektora Slobodana Vlahovića poslije velike drame izgubnila je i meč sa Hrvatskom u polufinalu 3:2.

Muška kadetska ekipa u borbama poražena je u prvom kolu od Rumunije 3:1, muška juniorska selekcija na startu izgubila je od Turske 3:0, kao i ženska juniorska od Makedonije 2:0.

Crnogorski karatisti šampionat su završili sa 12 medalja – dvije zlatne i po pet srebrnih i bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su mlađi senior Nenad Dulović (do 60) i junior Bojan Bošković (do 68), srebrni su bili mlađi senior Vladimir Mijač (kate), kadet Njemanja Mikulić (do 57) i juniorke Ivana Bujković (kate) i Milena Jovanović (borbe, preko 59).

Bronzane medalje pripale su mlađim seniorka Vasilisi Bujić (preko 68) i Jovani Marić (kate), juniorki Mili Mraković (kate) i kadetu Vladimiru Vukčeviću (do 57).

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić kazao je da je zadovoljan nastupom reprezentacije i brojem osvojenih medalja.

„Uvijek može više, ali moramo biti zadovoljni. Napravljena je smjena generacija, neke takmičare je povreda spriječila da nastupe. Sa njima vjerujem da bi i broj medalja bio veći. Imamo potencijala za još bolje rezultate i na značajnijim takmičenjima“, kazao je Fatić.

On se zahvalio svim takmičarima, osvajačima medalja i selektorima na dostojanstvenom nastupu i reprezentovanju države.

„Sve ono što sam imao priliku da vidim dobra je najava da se i na EP u Danskoj za kadete, juniore i mlađe seniore možemo nadati medalji”, kazao je Fatić.

On je naglasio da je organizacija šampionata bila odlična, navodeći da prvenstvo u Dubrovniku bilo jedno od bolje organizovanih posljednjih godina.

Predsjednik Tehničkog komiteta, Vojo Dulović čestitao je osvajačima medalja ostvareni rezultat, navodeći da mu je žao što se još nekoliko takmičara nije domoglo odličja.

On je kazao je da su osvajači medalja potvrdili kvalitet i obezbijedili mjesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

“Potrudićemo se da im obezbijedimo kvalitetne pripreme. Planiramo da organizujemo seminar i dovedemo nekog od eminentnih svjetskih instruktora. Cilj nam je da pokušamo da podignemo na veći nivo i ispravimo neke stvari. Želja nam je da EP dočekamo maksimalno spremni, da odradimo što bolje i osvojimo što više medalja”, kazao je Dulović.

Balkanski šampionat u Dubrovniku okupio je 843 takmičara iz 12 država.

Pravdu na šampionatu dijelilo je i pet crnogorskih sudija – Veljko Brnović, Miodrag Radunović, Toko Raičević, Danilo Ćirović i Naim Duraku.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...