fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpremni da maksimalno doprinesu u formiranju nove vlade

Spremni da maksimalno doprinesu u formiranju nove vlade

Podgorica, (MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP) spremna je da maksimalno doprinese u formiranju nove vlade, poručeno je na sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora te partije.

Na sjednici su, kako se navodi, analizirani rezultati nedavnih izbora.

Članovi tog partijskog tijela kazali su da su zadovoljni postignutim rezultatima i pobjedom tri koalicije.

„Kojom se ispisuje nova stranica istorije Crne Gore nakon dugogodišnje vladavine režima Mila Đukanovića, Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih partnera“, kazali su iz SNP-a.

Navodi se da su članovi tog partijskog tijela posebno zahvalili biračima SNP-a.

„Koji su nesebično i ovoga puta podržali partiju u koju vjeruju i dali joj povjerenje da kao dio vlasti pomogne u saniranju posljedica koje je svojom pogrešnom politikom proizvela dosadašnja vlast“, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da je apostrofirana posebna pohvala građanima Budve, Tivta, Kotora i Andrijevice gdje su, kao dosadašnja opozicija, osvojili vlast.

„Sa posebnim osjećajem ponosa upućene su čestitke nedavno izabranom predsjedniku opštine Andrijevica Željku Ćulafiću, članu naše partije koji će u narednom periodu voditi ovu opštinu“, kazali su iz SNP-a.

Razmotrena je i informacija o razgovorima koji se vode oko formiranja nove vlade, uz uvjerenje da se ona mora što prije formirati kako bi se što prije krenulo u oporavak države.

„U tom smislu potrebno je uložiti veliki napor kako bi se razmontirao dosadašnji aparat kojim je vladao DPS sa svojim koalicionim partnerima“, kazali su iz SNP-a.

Navodi se da je SNP spreman da maksimalno doprinese u formiranju nove vlade „jer se ne smiju iznevjeriti građani koji su nam dali povjerenje“.

„SNP ima kadrove koji mogu odgovoriti izazovima koji nas čekaju a jedini zadatak svih će biti da služe građanima koji su ih izabrali“, poručili su iz te partije.

Navodi se da su predsjednik SNP-a Vladimir Joković i njegovi saradnici podržani da nastave razgovore na tu temu.

Najčitanije