fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpisak kandidata za ministre očekivani epilog izbornog procesa

Spisak kandidata za ministre očekivani epilog izbornog procesa

Podgorica, (MINA) – Spisak predloženih kandidata za ministre očekivani je epilog izbornog procesa tokom kojeg je Srpska pravoslavna crkva sastavljala liste, predlagala nosioce, formirala ideologiju i bila najuticajniji subjekt u opozicionim redovima, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Portparol te stranke Miloš Nikolić kazao je da se pokušaj političkog profitiranja na talasima litija i crkvenih protesta, vratio kao bumerang onim političkim subjektima koji su gajili nadu da će na taj način prekinuti svoj višedecenijski gubitnički status.

“Apostolska vlada, u kojoj nema predstavnika nacionalnih manjima, ali ni Crnogoraca, u kojoj je zastupljena samo jedna konfesija – srpsko-pravoslavna, u kojoj je krštenica važniji dokument od lične karte i pasoša, biće svojevrstan eksperiment koji svakako neće dugo trajati”, smatra Nikolić.

Kako je naveo, to nije zato što se postavlja pitanje legitimiteta tih ljudi, njihovog iskustva i kompetencija, već zato što je Crna Gora građanska a ne teokratska, multinacionalna a ne samo srpska, multikonfesionalna a ne isključivo pravoslavna država.

“To su vrijednosti koje su ugrađene u temelje Crne Gore, i svako ko to ne vidi, već političko pravoslavlje, klerikalizam i velikosrpstvo na silu nameće kao ideologiju, ili ne poznaje Crnu Goru ili je politički slijepac i amater”, zaključio je Nikolić.

Najčitanije