fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠoć: Vlada otvorena za razgovor o izmjeni Zakona

Šoć: Vlada otvorena za razgovor o izmjeni Zakona

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Vlade otvoreni su za razgovor o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što je znak dobre volje da žele da problem bude riješen, rekao je član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Dragan Šoć.

On je kazao da je prvi sastanak prošao u atmosferi otvorenog i do kraja iskrenog razgovora, i da su predstavnici Vlade i MCP razmijenili još jednom svu argumentaciju.

„Ono što je važno je da su predstavnici Vlade otvoreni za razgovor o izmjeni Zakona, što mi tumačimo kao pokazivanje dobre volje da se problem riješi onamo gdje je njegov izvor, a njegov izvor je u Zakonu“, rekao je Šoć novinarima nakon sastanka u Vili Gorica.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da sljedeći sastanak bude u srijedu.

„I da oni u međuvremenu daju komentar na predlog za izmjene i dopune Zakona koji im je podnijet na prethodnom sastanku. Očekujemo da daju ne samo svoj komentar, nego eventualne kontrapredloge na ovaj naš predlog“, dodao je Šoć.

On je kazao da je suština izmjena koju su predložili da se članovi 62, 63 i 64 Zakona promijene.

„U smislu da, umjesto da se stvori pretpostavka državne svojine, stvar vrati u poredak koji postoji u Crnoj Gori, a to je da onaj ko osporava nečiju svojinu,ima mogućnost da to dokaže u redovnom prevnom postupku“, precizirao je Šoć.

On je apelovao na građane da, u međuvremenu, „svojom snagom i brojnošću na sljedećim litijama pokažu da i dalje podržavaju zahtjeve legitimne crkve“.

„Vjerujem da će to doprinijeti da u sljedećim razgovorima predstavnici Vlade shvate da problem nije u tome kako će se Zakon primijeniti, nego u samom zakonu, i vjerujem da će to dati konačno pozitivni rezultat“, rekao je Šoć.

Predstavnici Vladinog ekspertskog tima nijesu davali izjave nakon sastanka koji je trajao više od četiri sata.

Najčitanije