fbpx
NaslovnicaCrna GoraSlovenija značajno doprinijela kvalitetu reformskih procesa

Slovenija značajno doprinijela kvalitetu reformskih procesa

Podgorica, (MINA) – Slovenija, koja je uzor i putokaz za sve države Zapadnog Balkana, značajno je doprinijela kvalitetu reformskih procesa u Crnoj Gori, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, razgovarao sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom.

“Na sastanku povodom predstojećeg obilježavanja desetogodišnjice procesa Brdo-Brioni, koje se, ukoliko razvoj situacije sa kovid pandemijom dozvoli, očekuje krajem novembra u Brdu kod Kranju, Đukanović je potvrdio spremnost za učešće na sastanku”, kaže se u saopštenju.

On je ocijenio da su takvi susreti uvijek dragocjeni u kontekstu jačanja saradnje i evropske perspektive zemalja regiona.

„Saradnja Crne Gore i Slovenije je uvijek bila od izuzetnog značaja na putu ostvarivanja samostalnosti i evropskih i NATO integracija“, kazao je Đukanović.

On je rekao da je Slovenija značajna za napredak regiona, imajući u vidu da je ta država uzor i putokaz za sve države Zapadnog Balkana.

Presker je rekao da dvije prijateljske države nemaju međusobnih političkih izazova, već razuđenu saradnju u svim oblastima.

On je, kako je saopšteno, potvrdio punu opredijeljenost Slovenije da i dalje podržava Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji, napominjući da će proces pridruživanja biti visoko na agendi slovenačkog predsjedavanja u drugoj polovini naredne godine.

Sagovornici su tokom sastanka razgovarali i o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori.

Najčitanije