fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra premijerski sat

Sjutra premijerski sat

Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova o dodjeli stanova, evropskim integracijama, biznismenu Dušku Kneževiću, projektu auto-puta.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitaće premijera da li su istinite tvrdnje Specijalnog državnog tužioca da je biznismen Duško Knežević zajedno sa 79 fizičkih i 95 pravnih lica, utajio porez i transferisao oko 550 miliona EUR, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti.

“Ako jesu, šta ste kao predsjednik Vlade u tri godine mandata, uradili za zaštitite ekonomski sistem Crne Gore”, pitaće.

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ukazaće da se nagovještava se novi pristup Evropske unije pregovorima o pristupanju, koji će, prema njegovim riječima, smanjiti prostor za simuliranje reformi, postrožiti kriterijume i zahtjeve kako bi više koristi od procesa imali građani, a ne najčešće neiskrene, politicke elite koje ga vode.

“Da li ste svjesni nove dinamike u tom smislu i šta ćete, kao najodgovornija politička ličnost koja vodi unutrašnju i vanjsku politiku, preduzeti da Crna Cora izađe iz očiglednog produbljivanja političke nestabilnosti, negativnog ritma i suštinskog nazadovanja u ključnoj oblasti EU integracija koji, ukoliko se ovako nastavi, može rezultirati i formalnom blokadom procesa”, pitaće Krivokapić premijera.

Predstavnica Demokratske partije socijalista Aleksandru Vuković interesuje koje mjere Vlada preduzima na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić pitaće Markovića da li će preispitati i ukinuti “neustavne i nemoralne odluke u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodjeljivanju stanova i kredita, u nekim slučajevima drugi, treći, četvrti put, pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane”.

Goran Danilović iz Posebnog kluba poslanika pitaće u kom mjesecu naredne godine se planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo i da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji Smokovac.

“Kad se planira nastavak radova od Mateševa do Boljara i kako će se taj projekat finansirati”, pitaće Danilović.

Andrija Popović će u ime kluba Liberalne partije i Socijaldemokrata pitati premijera o efektima dosadašnje stambene politike u Crnoj Gori.

Poslanika Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimovića interesuje da li Vlada planira i na koji način da poveća zastupljenost Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...