fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjednica parlamenta 11. maja

Sjednica parlamenta 11. maja

Podgorica, (MINA) – Sjednica parlamenta sa 41 tačkom dnevnog reda, među kojima su izmjene Zakona o Državnom tužilaštvu, Predlog zakona o budžetu za ovu godinu i imenovanja i razrješenja, počeće 11. maja.

Poslanici će se izjasniti o Predlogu odluke o zaduživanju Crne Gore za ovu godinu, kao i o predloženim izmjenama zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, o porezu na dodatnu vrijednost i o porezu na dohodak fizičkih lica.

Na dnevnom redu su Predlog zakona o unutrašnjim poslovima, Predlog odluke o izmjenama Poslovnika Skupštine, i izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Sjednica će biti posvećena i Predlogu odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranja Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa zaduženjem Crne Gore po osnovu emitovanja obveznica u iznosu od 750 miliona EUR.

Poslanici će razmatrati godišnje izvještaje Sudskog i Tužilačkog savjeta, Državnog tužilaštva, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, kao i više agencija.

Na dnevnom redu su izbori, imenovanja i razrješenja.

Najčitanije