fbpx
NaslovnicaCrna GoraSimonović: COK će nastaviti stipendiranje olimpijskih kandidata

Simonović: COK će nastaviti stipendiranje olimpijskih kandidata

Podgorica, (MINA) – Crnogorski olimpijski komitet (COK), u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK), nastaviće da stipendira olimpijske kandidate, iako su Olimpijske igre u Tokiju odogođene za narednu godinu, kazao je predsjednik te asocijacije Dušan Simonović.

Olimpijske igre u Tokiju zbog pandemije koronavirusa odgđene su za narednu godinu i biće održane od 23. jula do 8. avgusta.

Simonović je podsjetio da crnogorski sportisti još nemaju ostvarenu olimpijsku normu, ali da ne sumnja da će vaterpolisti i rukometešice izboriti pravo nastupa u Tokiju, kao i nekoliko reprezentativaca u pojedinačnim sportovima.

“Očekujemo u pojedinačnoj konkurenciji još nekoliko normi, a COK će, zakjedno sa MOK-om, nastaviti sve programe koji su bili planirani za ovaj olimpijski ciklus”, istakao je u intervjuu Radio televiziji Crne Gore.

Simonović je kazao da se nada da će sve biti spremno za ljeto 2021. godine.

“Odgađanje izaziva određene troškove i siguran sam da se već primjećuje određena zabrinutost i kod organizacionog odbora i MOK-a, ali to je bilo neminovno uraditi. Desilo se to što se desilo sa pandemijom i prosto nije bilo drugog izbora. Odluka MOK-a bila je u redu”, rekao je Simonović.

Komenatarišući humanost crnogorskih sportista u borbi protiv pandemije, Simonović je kazao je da su sjajno reagovali i pokazali da vole svoju državu.

“Sportisti su potvrdili da su naši pravi ambasadori u svijetu i svojim donacijama, i to ne malim, značajno su pomogli naš zdravstveni sistem, našu državu u ovako teškoj situaciji”, rekao je Simonović.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...