fbpx
NaslovnicaCrna GoraSekulić: Zaliha ima dovoljno, nema mjesta panici

Sekulić: Zaliha ima dovoljno, nema mjesta panici

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori ima dovoljno robe široke potrošnje za više mjeseci, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, navodeći da saobraćaj i snabdijevanje funkcionišu normalno.

Sekulić je kazala da je u tom resoru održan sastanak sa svim većim dobavljačima i prodavcima životnih namirnica u Crnoj Gori uključujuči i sredstva za higijenu, koji su saopštili da imaju dovoljno zaliha.

„Robe ima dovoljno u zalihama i u maloprodajnim objektima i nema nikakve potrebe da se kupuje išta više nego što bi se kupovalo za normalne potrebe jednog domaćinstva“, istakla je Sekulić.

Ona je istakla da ono sa „čim smo se danas suočili“ je manična kupovina velikog broja artikala koji se smatraju osnovnim životnim namirnicama, u mjeri koja bi podrazumijevala izolaciju od pola godine do godinu.

Sekulić je apelovala na građane da se ponašaju odgovorno prema svojim sugrađanima i da ne kupuju ništa više od onog što im je potrebno.

„Crna Gora ima mali broj stanovnika i njene kompanije imaju toliko zaliha da sigurno mogu snabdijevati u narednih nekoliko mjeseci, bez ijednog uvezenog šlepera“, nevela je Sekulić.

Ona je kazala da su je snabdijevači informisali da saobraćaj i snabdijevanje funkcioniše normalno i da je danas došao određeni broj šlepera sa različitim namirnicama koje su potrebne.

„Ministarstvo će biti u stalnoj komunikaciji, čak u slučaju promjene politike o toj oblasti i imamo plan interventnih nabavki i zakon o tim nabavka, tako da nema potrebe za panikom i slušanjem i čitanjem raznih poruka, jer u njima nema istine“, zaključila je Sekulić.

Najčitanije