fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDT: Knežević iznošenjem podataka ugrozio postupke

SDT: Knežević iznošenjem podataka ugrozio postupke

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, iznošenjem podataka sa sjednice tog skupštinskog tijela zatvorene za javnost, ugrozio je postupke koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT), saopšteno je iz SDT-a.

Iz SDT-a su kazali da je Knežević tokom današnje konferencije za novinare iskoristio podatke koje je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu saznao i prezentovao ih javnosti.

„Uprkos obavještenju da su podaci koji će se razmatrati tajni i da nije dozvoljeno unošenje elektronskih uređaja i snimanje, kao i da je zabranjeno iznošenja u javnosti podataka koji su razmatrani, Knežević je saopštio određene tajne podatke koji su prezentovani na samoj sjednici, kao i njen tok“, kaže se u saopštenju.

Iz SDT-a su rekli da je to suprotno stavu koji je iznio prije početka sjednice i da predstavlja, prema njihovoj ocjeni, tešku zloupotrebu koju je Knežević počinio.

Ta zloupotreba, kako su naveli, biće detaljno analizirana.

„Zbog navedenog, glavni specijalni tužilac (Milivoje Katnić) obavještava javnost da u narednom periodu neće prisustvovati i učestvovati u radu sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu kojima predsjedava Knežević“, kaže se u saopštenju.

Knežević je danas, na konferenciji za novinare, rekao da Katnić, nakon sjednice Odbora za odbranu i bezbjednost održane u ponedjeljak, treba da bude suspendovan i procesuiran, jer aferu prisluškivanja pokušava da svede na zloupotrebu službenog položaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije