fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDP neće dozvoliti kompromise na štetu Crne Gore

SDP neće dozvoliti kompromise na štetu Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) ostaje snažno privržena svojim fundamentalnim osnivačkim političkim principima i neće dozvoliti bilo kakve kompromise koji dovode u opasnost nezavisnost, građanski, sekularni i antifašistički karakter Crne Gore.

To je poručeno na prvoj sjednici Odbora za pripremu Kongresa SDP-a koji bi trebalo da bude održan najkasnije do kraja godine.

“Odbor za pripremu Kongresa je, na osnovu prethodnih odluka Glavnog odbora od 4. oktobra o održavanju Kongresa SDP, usvojio plan aktivnosti koje će se sprovesti na nivou cjelokupne partijske infrastrukture u narednih mjesec”, kazali su iz te partije.

Navodi se da je SDP, nakon parlamentarnih izbora i rezultata ispod očekivanja, potvrdio svoj unutrašnji demokratski kapacitet, afirmišući demokratski i evropski princip odgovornosti kao iskaz poštovanja prema ukupnoj javnosti, a prije svega prema svojim biračima i simpatizerima.

“SDP je i sada pokazala sopstvenim primjerom principijelno djelovanje i doprinos političkoj kulturi, kao i onda kada je, kao jedina partija u ove tri decenije, svojevoljno napustila vlast 2016. godine i time otvorila prostor za dalje demokratske procese u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Odbor je, kako se navodi, zaključio da će Kongres voditi konsolidaciji partije, njenom daljem kadrovskom snaženju i dodatnom političkom profilisanju SDP-a u novom vremenu kao državotvorne, građanske, autentično reformske i evropske političke snage.

“SDP, kao izvorna suverenistička i državotvorna partija ostaje snažno privržena svojim fundamentalnim osnivačkim političkim principima i neće dozvoliti bilo kakve kompromise koji dovode u opasnost nezavisnost, građanski, sekularni i antifašistički karakter naše države”, poručili su iz te partije.

Oni su kazali da će SDP biti politički protivnik svim političkim akterima koji od Crne Gore žele da stvaraju drugu srpsku državu, negiraju temeljne vrijednosti crnogorskog i globalnog antifašizma ili da ruše sekularni karakter države.

“Kao što je to bila i početkom uspostavljanja višepartijskog sistema devedesetih godina prošlog vijeka”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije