fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDP biće opozicija novoj koalicionoj vlasti

SDP biće opozicija novoj koalicionoj vlasti

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) biće opozicija novoj koalicionoj vlasti na čelu sa Demokratskim frontom (DF), kazao je član Predsjedništva stranke, Nikola Đurašković.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da ne može da potvrdi da li će SDP-u ponuditi da uđe u vlast i da je jedini problem te stranke bio to što je imala samo jedan cilj – da spasi Demokratsku partiju socijalista (DPS).

Đurašković je u reagovanju naveo da Abazović treba da bude svjestan odgovornosti koju nosi, kao i da zna da su “nacional-šovinističke parole njegovih saveznika i njegova slika i njegova briga”.

Prema njegovim riječima, Abazoviću je sada najmanje potrebno da iznosi neistine o SDP-u i lamentira što ta stranka nastavlja da traje na pravoj strani istorije kao parlamentarni subjekat.

Đurašković je kazao da je SDP bio opozicija DPS-u četiri godine i da je svojom voljom izašao iz vlasti bez ijedne mrlje, čist kao suza nakon što je ostvario još jedan strateški cilj ulaska u NATO.

“Tako ćemo i u narednom periodu biti opozicija vašoj koaliciji na čelu sa DF-om, čiji program već najavljujete da sprovodite. Pa vas zato slave u Banja Luci i Beogradu, umjesto na Cetinju”, poručio je Đurašković Abazoviću.

On je rekao da Abazović treba da brine svoju brigu, koja, kako je naveo, danas nije mala.

“Brinite kako ćete poslije sinoćnjih izliva šovinizma graditi građansku, multietničku Crnu Goru sa onima koji prijete Vašim sunarodnicima i drugim građanima pripadnicima manjinskih naroda”, naveo je Đurašković u reagovanju.

On je kazao da će Abazović snositi punu političku odgovornost za svoj izbor, koji SDP poštuje kao izraz demokratije i političke volje.

Đurašković je rekao da su promjene neophodne i da je to jasno, ali ne na način da se rizikuje građanska Crna Gora i da bi se dodvoravali kleronacionalizmu.

“Ostaće svima čudno zašto vam je DF politika kleronacionalizma bliža od SDP i zašto vam je jedan od ciljeva na izborima bio da u sadejstvu sa DF napravite što veću štetu SDP”, dodao je Đurašković.

Kako je kazao, građanska, nezavisna i multietnička Crna Gora nema političku cijenu.

“Kao što smo četiri godine bili opozicija i kritikovali loše poteze vlasti DPS-a, sada ćemo i vama i vašim DF saveznicima biti opozicija”, naveo je Đurašković.

Posebno, kako je istakao, u dijelu očuvanja građanske, nezavisne i multietničke Crne Gore.

“Vidimo da Vas slavi i Matija Bećković i poziva u Beograd da Vas “nosi srpska omladina na rukama”. Možda da umjesto u Beograd, ipak treba da se pojavite na Cetinju. Možete sami, a možete i sa Markom Milačićem ili Amfilohijem, ali ovoga puta javno a ne tajno”, naveo je Đurašković u reagovanju.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu