fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDP: Abazović da informiše o učešću funkcinera Srbije u izbornom procesu u...

SDP: Abazović da informiše o učešću funkcinera Srbije u izbornom procesu u Nikšiću


Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je potpredsjednika Vlade i koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da javnost informiše o tačnosti medijskih informacija o učešću funkciionera Srbije u izbornom procesu u Nikšiću.

Član Glavnog odbora SDP-a Bojan Zeković, podsjetio je da su mediji izvijestili o boravku partijskih fukcionera Srpske napredne stranke (SNS) i bezbjednosno interesantnih osoba iz Srbije u Nikšiću.

Zeković je podsjetio da su policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS-a, koje mediji označajavaju kao osobe za prljave poslove predsjednika Srbije.

Zeković smatra da je nepotrebno obrazlagati potrebu da javnost bude obaviještena o eventualnim pokušajima druge države da određuje vlast i u Nikšiću.

On je kazao da je, ukoliko su medijski navodi tačni, to otvoreno podrivanje ustavnog poretka, i neskriveni pokušaj da se iz komšiluka određuju vlast u Crnoj Gori.

“I suprotno, ukoliko funkcioneri SNS-a u Nikšić sa novcem dolaze nevezano od izbora, Abazović treba “relaksirati” javnost i obavijestiti da je nosilac liste Demokratskog fronta, njegov izbor za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, sve provjerio i da nećemo imati nezakonitosti u izbornom procesu”, kazao je Zeković.

Prema njegovim riječima, u oba slučaja javnost mora od koordinatora bezbjednosnih službi Crne Gore biti obaviještena o aktivnostima crnogorskih državnih organa i osnovanosti ovih prijetnji.

“Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, a koja crkva je prema tvrdnjama lidera vaše koalicione vlasti imala presudan uticaj u izbornom procesu, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore”, rekao je Zeković.

On je ocijenio da posebnu obavezu ima Abazović, koji nije “glasove dobio kao Vulinovi vojnici, već na tvrdnjama da Crnu Goru ugrožavaju “dvije struje prva klero-nacionalistička struja, koja negira Crnu Goru i druga kompromitovana vlast koja se čuva anahronim metodama”.

“Nadam se da nam kao i za istorijsko i kulturno blago – simbole našeg trajanja čijeg vlasništva ste lišili državu, nećete objasniti “ne bojte se, neće ponijeti Nikšić u Srbiju”, poručio je Zeković.

Najčitanije