fbpx
NaslovnicaCrna GoraSavjet: Upotreba hemije u Pljevljima bila opravdana

Savjet: Upotreba hemije u Pljevljima bila opravdana


Podgorica, (MINA) – Policija je u Pljevljima napadnuta kamenicama, flašama i upaljačima i upotreba hemije kao sredstva prinude bila opravdana, ocijenio je Savjet za građansku kontrolu rada policije.

Oni su kazali da je policija upotrijebila hemiju kao sredstvo prinude i da je okupljena masa rastjerana.

“Na osnovu raspoloživih podataka, Savjet je ocjenio da je upotreba tog sredstva prinude bila opravdana odnosno da su se stekli uslovi za njegovu primjenu”, saopšteno je iz Savjeta.

Oni su kazali da se zdravstevnoj ustanovi u Pljevljima za sada javilo troje građana, dvoje odraslih i jedno dijete i četiri policijska službenika.

Iz Savjeta su naveli da je povreda kod građanke nije nastala neposrednim postupanjem policijskog službenika nego je pretpostavka ljekara da je do povrede došlo od patrona upotrijebljene hemije.

“Ostali građani su se javili zbog dejstva suzavca na oči. Jedan policajac je zadržan na odjeljenju hirurgije, dok su kod ostalih evidentirane lake tjelesne”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je povodom objavljenog snimka intervencije prema jednom mladiću, Savjet je utrdio da se radi o O.M. koji je prema navodima policije napao policijskog službenika s leđa.

“U toku je njegovo procesuiranje zbog napada na službeno lice i trenutno je u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima. Savjet je zatražio kompletnu dokumentaciju kako bi se provjerilo postupanje prema njemu”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije