fbpx
NaslovnicaCrna GoraMerkel: Njemačka pouzdan partner Crne Gore na putu evropskih integracija

Merkel: Njemačka pouzdan partner Crne Gore na putu evropskih integracija

Podgorica, (MINA) – Njemačka će ostati pouzdan partner Crne Gore na putu evropskih integracija, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel u razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su tokom razgovora putem video – linka, izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade i Njemačke.

Navodi se da su Krivokapić i Merkel razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore EU i reforme koje sprovodi Vlada na tom putu.

“Merkel je pozdravila opredijeljenost Vlade za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija, na čemu joj je Krivokapić posebno zahvalio”, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je zahvalio Merkel na podršci Njemačke Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprinijeti vladavini prava, kao i podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

„Krivokapić i Merkel razgovarali su i o posljedicama izazvanim pandemijom COVID-a 19“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije