fbpx
NaslovnicaCrna GoraRješenje za naplatu duga naći kroz zakonsku proceduru

Rješenje za naplatu duga naći kroz zakonsku proceduru

Podgorica, (MINA) – Kroz zakonsku proceduru i razgovore naći će se rješenje za naplatu duga Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), poručio je ministar finansija Darko Radunović i dodao da je siguran da MCP ima mogućnosti da izmiri dug prema državi.

On je, gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore, kazao da će upravo Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je izazvao pažnju, omogućiti da se jednostavnije prati funkcionisanje vjerskih zajednica.

“Kroz zakonsku proceduru i razgovore naći će se rješenje za naplatu duga MCP”, rekao je Radunović, navodeći da je sasvim siguran da MCP ima mogućnosti da izmiri dug prema državi.

Komentarišući određene izjave da će Srbija pomoći da dug MCP bude otplaćen, Radunović je naveo da nije potreban novac iz Srbije i da će u zakonskoj proceduri i crnogorskim institucijama naći rješenje.

Radunović je istakao da je zadovoljan naplatom poreza i rezultatima Poreske uprave (PU) u posljednje tri godine.

“Ukupan poreski dug na kraju prošle godine bio je na nivou od nekih 378,1 milion EUR, a poznato je da smo krenuli sa 500 i nešto miliona”, kazao je on i dodao da je evidentno da je tu uložen veliki napor i trud.

Radunović je rekao da je PU unapređivala samu sebe.

“Oni su organizaciono i kadrovski osvježeni, imaju potencijala da svoj posao obavljaju s potpunim autoritetom”, naglasio je Radunović.

Najčitanije