fbpx
NaslovnicaCrna GoraRiješili 97 odsto predmeta tokom epidemije

Riješili 97 odsto predmeta tokom epidemije

Podgorica, (MINA) – Crnogorski sudovi su u periodu epidemije koronavirusa riješili 97 odsto predmeta, kazala je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Ona je na sastanku sa predsjednicima svih crnogorskih sudova ocijenila da se pravosudni sistem pokazao efikasnim i odgovornim tokom trajanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.

Kako je rekla, u tom periodu, sudovi su primili 14.639.predmeta, od kojih je riješen 14.231 predmet ili 97,21 odsto.

„Sudovi su bili na prvoj liniji odbrane, a zaposleni su, uprkos brojnim problemima, kroz profesiju adekvatno odgovorili zadatku da zaštite građane i državu i na taj način značajno doprinijeli da Crna Gora danas ima status corona free države“, kazala je Medenica.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, na sastanku, posebnan akcenat, osim predmeta povodom kršenja mjera zaštite od širenja Covid-19, stavljen je i na predmete koji su formirani nakon skrnavljenja državnih simbola.

Navodi se da su predsjednici sudova podržali stav predsjednice Vrhovnog suda, da odgovor sudova na skrnavljenje državnih simbola i spomenika koji su podignuti u čast onih koji su poginuli u borbi protiv fašizma, mora biti odlučan i jedinstven.

Najčitanije