fbpx
NaslovnicaCrna GoraRigorozno prekršajno kažnjavanje kršenja mjera

Rigorozno prekršajno kažnjavanje kršenja mjera

Podgorica, (MINA) – Uprava za inspekcijske poslove (UIP) rigorozno će novčano kažnjati svako kršenje naredbi o sprečavanju širenja koronavirusa, saopšteno je iz Vlade.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, analiziralo je epidemiološku situaciju u Crnoj Gori.

Odlučeno je da budu donijete nove mjere sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa i da nadležni organi rigorozno prekršajno sankcionišu kršenje mjera, čim se za to budu stekli normativni uslovi.

„UIP će uz asistenciju Uprave policije početi već večeras, čim stupi na snagu Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, da rigorozno novčano kažnjava svako kršenje naredbi o sprečavanju širenja koronavirusa“, kaže se u saopštenju.

NKT pozvalo je sva pravna i fizička lica na poštovanje važećih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Na sjednici NKT-a ukazano je da je sa epidemiološke tačke gledišta posebno važno poštovanje mjera nošenja zaštitne maske i poštovanja distance.

„Uočeno je da se odgovarajuće naredbe ne poštuju u dovoljnoj mjeri, naročito u prodajnim objektima, vozilima javnog prevoza i ugostiteljskim objektima“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije