fbpx
NaslovnicaCrna GoraRekonstrukcija Vlade bolje rješenje od novih izbora

Rekonstrukcija Vlade bolje rješenje od novih izbora

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) predstavlja političku prošlost i bez obzira na ishod pregovora parlamentarne većine, neće moći u bilo kom obliku da utiče na neka buduća formiranja vlasti, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je u intervjuu za Pobjedu naveo da smatra da je u ovom trenutku rekonstrukcija Vlade bolje rješenje od novih izbora.

“Od samog starta i formiranja Vlade naša partija je upozoravala da ovakva kadrovska kombinatorika izbora ministarskih pozicija nije, prije svega, plod izborne volje naših građana i samim tim povlači za sobom manjak političke, ali i svake druge odgovornosti”, kazao je Joković.

Prethodna dešavanja su, kako je rekao, ukazala da je rekonstrukcija Vlade neophodna.

“Dobro je da lideri stranaka i koalicija razgovaraju i dogovaraju se. U tom pravcu čvrsto vjerujem da nova vlada treba da funkcioniše isključivo na osnovu rezultata izbora”, dodao je Joković.

On je poručio da je SNP u ovoj, kao i svakoj drugoj priči, iskren i otvoren i spreman za dogovor.

Prema riječima Jokovića, ukoliko ta vrsta iskrenosti izostane od određenih političkih partija, ni izbori nijesu nemogući, ili “oni su način da se prevaziđe trenutno stanje i kriza”.

“Ono u što sam siguran jeste činjenica da DPS predstavlja političku prošlost i da bez obzira na ishod pregovora, neće biti u mogućnosti da u bilo kom obliku utiče na neka buduća formiranja vlasti”, ocijenio je Joković.

On je kazao da je SNP partija koja je isključivo gledala interes građana.

Joković je rekao da ih pozicije i fotelje nijesu interesovale, da nijesu kritikovali rad Vlade, čvrsto vjerujući da će se taj njihov odnos cijeniti.

“No, bez obzira na naše izuzetno korektno ponašanje, morali smo da trpimo udare, gdje su na mjesta, koja su po dogovoru pripadala nama, postavljeni neki drugi ljudi”, naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, došli su u situaciju da neko drugi krši dogovor, i to ne jednom.

“Samim tim bili smo prinuđeni da još jednom upozorimo da SNP, kao partija sa najdužom tradicijom na političkoj sceni, nije više spremna da dozvoli da je bilo ko, na bilo koji način pokušava urušiti ili poniziti”, kazao je Joković.

On je rekao da izuzetno cijene politički trenutak u kom je URA “spoznala činjenicu da je DPS zreo za odlazak u istoriju”, i da, skupa sa njihovom koalicijom i Demokratama, gradi evropski put države.

“Bez obzira na nesporne političke razlike, te činjenicu da različito gledamo na rekonstrukciju Vlade, čvrsto vjerujem da je dogovor i realan i moguć”, naveo je Joković.

Odgovarajući na pitanje da li SNP očekuje neka konkretna ministarska mjesta u eventualnoj rekonstruisanoj vladi i koja će kadrovska rješenja ponuditi Krivokapiću, on je kazao da je za njih, u ovom trenutku, priča o personalnim kadrovskim rješenjima još na marginama, iz razloga što od premijera Zdravka Krivokapića nijesu dobili nikakvu konkretnu ponudu u tom pravcu.

“SNP nije spreman da licitira mogućim pozicijama, samim tim i imenima dok ne budemo u potpunosti imali čvrste garancije da će se dogovoreno i ispuniti”, naveo je Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije