fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovano 20 novih slučajeva infekcije

Registrovano 20 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, registrovano 20 novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.121 uzorak.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice četiri, Bara i Pljevalja po tri, Nikšića i Tivta po dva i po jedan iz Budve, Kotora, Bijelog Polja, Danilovgrada, Ulcinja i sa Cetinja.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.605.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 20 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 303.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 100.075.

U Podgorici je trenutno aktivan 101 slučaj koronavirusa, Pljevljima 55, Baru 28, Rožajama 23, Budvi 15, Bijelom Polju 11, Tivtu deset, Andrijevici i Nikšiću po devet, u Beranama, Herceg Novom i Danilovgradu po sedam.

U Plavu i Tuzima aktivna su po četiri slučaja koronavirusa, na Žabljaku i u Ulcinju po tri, u Gusinju i Kotoru po dva i po jedan u Petnjici, Plužinama i na Cetinju.

U Kolašinu, Šavniku, Mojkovicu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije