fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovano 19 novih slučajeva infekcije

Registrovano 19 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, registrovano 19 novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.323 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice devet, Pljevalja tri, Budve dva i po jedan iz Tivta, Ulcinja, Plava, Tuzi i Gusinja.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.605.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 43 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-a 19 u Crnoj Gori iznosi 303.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.055.

U Podgorici je trenutno aktivno 105 slučajeva koronavirusa, Pljevljima 53, Baru 27, Rožajama 24, Budvi 16, Bijelom Polju 11, Tivtu deset, Andrijevici devet, Nikšiću osam, u Beranama i Herceg Novom po sedam, Danilovgradu i Tuzima po šest.

U Plavu su aktivna četiri slučaja koronavirusa, na Žabljaku tri, u Gusinju i Ulcinju po dva, u Kotoru, Petnjici i Plužinama po jedan.

U Kolašinu, Šavniku, Mojkovicu i na Cetinju trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...