fbpx
NaslovnicaCrna GoraRegistrovano 17 novih slučajeva infekcije

Registrovano 17 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata registrovano je 17 novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 914 uzorak.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice osam, Bijelog Polja tri, Bara dva, Budve, Tivta, Pljevalja i Petnjice po jedan.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.605.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 22 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 298.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 100.092.

U Podgorici si trenutno aktivna 104 slučaja koronavirusa, Pljevljima 50, Baru 27, Rožajama 17, Budvi 15, Bijelom Polju 14, Tivtu 11, Andrijevici i Nikšiću po devet, u Beranama, Herceg Novom i Danilovgradu po sedam.

U Plavu su aktivna četiri slučaja koronavirusa, na Žabljaku, Tuzima i Ulcinju po tri, u Gusinju, Petnjici i Kotoru po dva i po jedan na Cetinju i u Plužinama.

U Kolašinu, Šavniku, Mojkovicu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije