fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovana 43 novooboljela, bez smrtnih slučajeva

Registrovana 43 novooboljela, bez smrtnih slučajeva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, registrovana 43 nova slučaja infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da tokom nedjelje Institutu nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 818 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 13, Pljevalja sedam, Bijelog Polja šest, Nikšića i Rožaja po četiri, Tivta tri, Berana dva i po jedan iz Kotora, Danilovgrada, Šavnika i sa Žabljaka.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.574.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 62 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.051.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.291.

U Podgorici je trenutno aktivno 330 slučajeva koronavirusa, Rožajama 113, Nikšiću 97, Bijelom Polju 96, Pljevljima 90, Beranama 55, Baru 38, Ulcinju 31, Herceg Novom 28, Budvi 25.

U Tivtu su aktivna 24 slučaja koronavirusa, Kotoru 21, Danilovgradu 18, Tuzima i Mojkovcu po 14, Andrijevici 12, na Cetinju i u Kolašinu po deset, na Žabljaku osam, u Petnjici sedam, Plavu i Šavniku po četiri i u Gusinju dva.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije