fbpx
NaslovnicaCrna GoraRazmotriti argumente za izmještanje vrtića

Razmotriti argumente za izmještanje vrtića

 

Podgorica, (MINA) – Građani koji se protive izgradnji vrtića u dvorištu Gimnazije u Baru zatražili su od odbornika lokalne Skupštine i ministra prosvjete Damira Šehovića da pažljivo razmotre argumente za izmještanje gradnje predškolske ustanove sa te lokacije.

Odbornici Skupštine Opštine Bar razmtraće sjutra inicijativu koju je podržalo 2,72 hiljade građana, da se pronađe nova lokacija za vrtić, čija je izgradnja planirana u dvorištu barske Gimnazije “Niko Rolović”.

Potpisnici incijative uputili su otvoreno pismo odbornicima i Šehoviću, sa molbom da na predstojećoj sjednici pažljivo razmotre argumente koje će građani iznijeti u odbranu zahtjeva za izmiještanjem gradnje predškolske ustanove i jaslica sa lokacije koja nije adekvatna za izgradnju objekta bilo koje vrste, a naročito ne onog koji bi bio drugi dom za preko 370 mališana.

Potpisnici inicijative naveli su da nijesu u mogućnosti da prihvate rješenje koje podrzumijeva uništavanje postojećeg parka i dvorišta tri škole.

“Naglašavamo da, bez rezerve podržavamo izgradnju obdaništa toliko potrebnog našem gradu, ali ne po cijenu rušenja već kultivisanog prostora kada postoje druge lokacije koje ispunjavaju uslove i strandarde propisane zakonom, i koje bi dale priliku za bolju urbanizaciju i razvoj grada”, navode potpisnici inicijative.

Oni su kazali da brinu kakav uticaj bi oduzimanje dvorišta i likvidacija parka imali na srednjoškolce, koji će, u ovom kritičnom periodu razvoja ličnosti, biti primorani da svoje odmore provode na ulici.

“Pozivamo vas da sve argumente razmotrite vođeni razumom, da ne prihvatite rješenje koje ide na štetu grada i da naročito uzmete u obzir volju i energiju svojih sugrađana, koje su pokazali za sve vrijeme trajanja ove Inicijative”, poručili su građani.

Najčitanije