fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović u četvrtfinalu

Radović u četvrtfinalu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović plasirao se u četvrfinale Svjetskog prvenstva za osobe sa invaliditetom u Celju.

On je danas u osmini finala pobijedio Poljaka Igora Mištala 3:2 (13:11, 6:11, 8:11, 11:8 i 11:3) .

foto: MINA

Radović je u četvrtom setu gubio 8:6, ali je serijom od pet uzastopnih poena izborio peti. U odlučujućem, petom setu kod rezultata 3:3 napravio je seriju od 8:0 i došao do plasmanama među osam najboljih.

foto; MINA

U četvrtfinalu igraće protiv sa Austrijanca Kristijan Gardoša, bronzanim sa posljednjih Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Trener Nikole Lupulesku, kazao je da je Radović odradio još jedan veliki korak ka vrhu.

“Očekujem još bolju igru, jer se forma podiže iz meč u meč. Čeka nas jak i ozbiljan protivnik. Kvalietatan, ali sigurno ne i nepobjediv. Vjerujem da će Filipova mladost doći do izražaja. Kvalitet je potvrdio velikim povratkom u četvrtom setu”, kazao je Lupulesku agenciji MINA.

Radović je plasman u osminu finala izborio kao prvoplasirani u F grupi. Do prvog mjesta došao je pobjedama protiv Čeha Ivana Karabeca 3:2 i Brazilca Dijega Moreiru 3:1.

Gardoš je, kao pobjednik C grupe, izborio direktan plasman u četvrtfinale. Četvrtfinalni duel počeće u 19 sati i 30 minuta.

foto: MINA

Najčitanije