fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović treći na rang listi

Radović treći na rang listi

Podgorica, (MINA) – Crnogorski paraolimpijac Filip Radović sa 1.696 bodova zauzima treće mjesto na martovskoj seniorskoj rang listi Svjetske para stoni tenis federacije, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

To je pozicija koja ga trenutno direktno vodi na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Do kraja kvalifikacionog ciklusa po rang listi, koji se zatvara 31. marta odigraće se još samo dva turnira, u španskoj Kosta Bravi od 5. do 8. marta i jordanskom Amanu od 24. do 26. marta.

Najboljih šest sa rang liste, izboriće direktan plasman na Paraolimpijske igre.

Radović je kazao da je u dobroj poziciji i da je blizu direktnog plasmana.

“Planirano je bilo da nastupim i plasman potvrdim na Masters turniru u italijanskom Linjanu, od 18. do 22. marta, ali je taj turnir kao i Kina open zbog Koronavirusa otkazan. Pošto neću nastupiti u Španiji i Jordanu to me je dovelo u situaciju da čekam rasplete sa tih turnira”, kazao je Radović.

Prvu poziciju zauzima Poljak Patrik Čajnovski sa 1.855 bodova, dok je drugi Džejkob Dejvid iz Indonezije sa 1.842 boda i oni su već obezbjedili plasman u Tokio.

Direktni konkurenti Radoviću su Francuz Mateo Bohas i Austrijanac Kristijan Gardoš koji dijele četvrto i peto mjesto sa 1691 bodom, šestoplsirani Kinez Lijan Hao (1689) i sedmoplasirani Španac Ruiz Rejes (1683).

Najavljeno je da će Ruiz Rejes i Mateo Bohas nastupiti na turniru u Kosta Bravi, dok će se spisak učesnika u Jordanu znati 10. marta.

Drugi crnogorski predstavnik u kategoriji S10, Luka Bakić nakon dvije bronzane medalje u poljskom Vladislavovu sa 1.511 bodova zauzima 15 poziciju na svjetskoj listi.

Bakić će nastupiti na turnirima u Španiji i Jordanu.

Šansu za plasman na Paraolimpijske igre tražiće na Svjetskom viner kvalifikacionom turniru od 9. do 11. maja u Laškom, sa kojeg će samo pobjednik po kategoriji obezbijediti vizu za Tokio.

U Laškom neće nastupiti već plasirani prvaci kontinenata i oni koji se 31. marta direktno kroz rang listu plasiraju na igre.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...