fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović: SDT umjesto korupcije istražuje procesne radnje

Radović: SDT umjesto korupcije istražuje procesne radnje

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) treba da se bavi ozbiljnim krivičnim djelima kao što su korupcija, a ne da istražuje procesne radnje vođenja lokalnog parlamenta, poručio je smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nakon saslušanja u policiji po nalogu SDT-a.

„Pored toliko nerasvijetljenih afera u Budvi, SDT se bavi procesnim radnjama lokalnog parlamenta i time koliko je ko od odbornika imao replika i koliko je to vremena trajalo“, dodao je Radović.

On je istakao da je ponašanje SDT-a nevjerovatno, kako je kazao, isto onoliko koliko je nevjerovatno to da Upravna inspekcija imenuje predsjednike Opštine i Skupštine opštine Budva.

„Što se tiče krivičnih prijava, svakom razumnom čovjeku izgledaju kao obične logičke karikature, jer apsolutno tu nema nikakvih elemenata krivičnog djela”, rekao je Radović.

On je dodao da su u pitanju partijske krivične prijave sa elementima organizovanosti, sa ciljem vršenja pritiska na pravosudne organe.

“Radi se o isključivom pritisku ne samo prema meni, već i prema Lješeviću, Đuranoviću i svima onima koji nemaju člansku kartu DPS-a i ne pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi“, naveo je Radović.

On je na kraju poručio da pritiscima neće podleći i da se, kako je kazao, borba nastavlja.

„Neće voditi Budvu oni koji su krali u prethodnom periodu. Budvu im dati nećemo, Crnu Goru im dati nećemo, pljačke više nema“, poručio je Radović.

Najčitanije