fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović: Plasman u Tokio ispunjenje sna

Radović: Plasman u Tokio ispunjenje sna

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniser, Filip Radović kazao je da bi plasmanom na Paraolimpijske igre ispunio svoj san, ali da se, ukoliko izbori olimpijsku vizu, u Tokiju neće zadovoljiti samo učešćem.

Srebrni sa Evropskog prvenstva u Heksingborgu naglasio je da bi sam plasman na Igre u Tokiju, imajući u vidu težinu sistema kvalifikacija, bio jedan od njegovih najznačajnijih rezultata u karijeri.

“San mi je da nastupim ove godine u Tokiju. To mi je ujedno i najveći cilj za 2020. godinu. Ukoliko izborim plasman na Paraolimpijske igre definitivno se neću zadovoljiti samo učešćem, već ću učiniti sve da tamo odem kao konkurentan takmičar”, kazao je Radović.

foto: MINA

On je u intervjuu agenciji MINA istakao da ima velike šanse da izbori plasman u Tokio, navodeći da možda već u februaru napravi odlučujući korak.

“Imam velike šanse, ali isto tako nemam pravo na loše partije u izazovima koji me očekuju već od početka februara. Trenutno zauzimam treće mjesto na Svjetskoj rang listi, a prvih šest igrača izboriće siguran plasman u Tokio”, rekao je Radović.

 

foto: MINA

On je precizirao da do 31. marta mora odigrati još najmanje jedan turnir da bi ispunio minimalnu kvotu broja odigranih turnira koja je potrebna kao preduslov za svakog igrača.

“Prvi turnir očekuje me početkom februara u Egiptu. Dobrim rezultatom iz Aleksandrije mogao bih i konačno da obezbijedim vizu za Igre. U suprotnom, direktan plasman moraću da izborim u Italiji krajem marta”, kazao je Radović.

On je naglasio da će Tokio okupiti sve ono najbolje što paraolimpijski stoni tenis trenutno ima.

“U tako jakoj konkurenciji, pored kvaliteta, potrebno je da se poklope sve kockice”, rekao je Radović.

Foto: MINA

On je istakao da je 2019. bila je najuspjesnija godina u karijeri.

“Stonoteniska reprezentacija prevazišla je neka realna očekivanja osvajanjem srebra i bronze na Evropskom prvenstvu. Biće teško rezultatski ponoviti 2019. godinu. Međutim, ove godine čekaju me još veći izazovi. Nadam se svom debiju na Paraolimpijskim igrama, a sam plasman bio bi jedan od mojih najvećih rezultata u dosadašnjoj karijeri”, rekao je Radović.

On je naglasio da je povreda ramena prošlost i da ne sumnja da će turnir u Egiptu dočekati potpuno spreman.

“Uspješno sam se oporavio od povrede ramena, koja me je zatekla naposredno poslije završetka Evropskog prevnstva. Počeo sam pripreme, nadam se da ću potpuno spreman dočekati turnire”, rekao je Radović.

Foto: POK

On vjeruje da bi osim njega olimijsku vizu mogao da izbori i njegov saigrač iz reprezentacije Luka Bakić.

“Ukoliko sve bude po planu, Bakić će nastupiti na viner turniru koji će biti održan u Laškom. Samo pobjednik sa tog turnira izboriće plasman na Igre. Bakić će imati težak zadatak, ali vjerujem u njega, smatram da posjeduje kvalitet koji će ga odvesti u Japan”, rekao je Radović.

Foto: MINA

Radović i Bakić, sa Dejanom Bašanovićem, činili su tim koji je u Helsigborgu osvojio bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji.

Cetinjanin, koji će u julu napuniti 20 godina, u karijeri ima četiri evropska odličja.

Na pobjedničkom postolju, osim u Helsingborgu, bio je i u Vejlu 2015. i Laškom dvije godine kasnije, gdje nastup završio sa bronzanim medaljama.

Radović je u prošloj godini bio i zlatni na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Lahtiju, u konkurenciji igrača do 23 godine, a osvajao je i medalje na mastersima u Linjanu, Laškom i Lahtiju.

Trenutno zauzima treće mjesto na seniorskoj rang listi u klasi S10, dok je u konkurenciji juniora na čelnoj poziciji.

Najčitanije