fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović novi selektor

Radović novi selektor

Podgorica, (MINA) – Boško Radović novi je selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore, odlučio je Upravni odbor Košarkaškog saveza.

Radović je bio jedini kandidat, a na kormilu crnogorske reprezentacije naslijedio je Zvezdana Mitrovića, kome je nakon Svbjetskog prvenstva u Kini istekao ugovor.

On će biti šesti crnogorski selektor, nakon Duška Vujoševića, Dejana Radonjića, Luke Pavićevića, Bogdana Tanjevića i Mitrovića.

Radović se zahvalio Košarkaškom savezu na ukazanom povjrenju.

“Velika je čast i obaveza funkcija selektora. Obaveza da se napravi kontinuitet selektora prije mene i ostvarivanja dobrih rezultata. Imao sam čast da radim sa najboljim trenerima u Evropi, od Dušana Vujoševića, Bogdana Tanjevića, Dejana Radonjića do Zvezdana Mitrovića. Učio sam od njih i stekao iskustvo za rad u nacionalnom timu”, kazao je Radović.

On je komentarišući rivale u narednom ciklusu kvalifikacije kazao da je svaka utakmica važna, a grupa specifična, sa Njemačkom koja se već plasirala kao domaćin.

“Uvijek se kaže da je prva utakmica najvažnija, to možda i zvuči kao fraza, ali nama je premijerna sa Velikom Britanijom zaista najvažnija. Bićemo u dosta izmijenjenom sastavu, bez Dubljevića, Vučevića, Todorovića… Mi ćemo uraditi sve da se spremimo i da igramo dobru košarku”, rekao je Radović.

On je istakao da je put kojim je išao Zvezdan Mitrović u FIBA prozorima pravi.

“Kako dozirati treninge, ponašati se i stvarati atmosferu u ekipi. Preuzećemo taj recept i nastaviti, vjerujem, tim stopama”, rekao je Radović.

On je potvrdio da će plejmejker Budućnost Volija Džastin Kobs biti novi košarkaški reprezentativac Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Košarkaški savez je pokrenuo proceduru dobijanja državljanstva za Kobsa.

On je najavio da će Kobs biti u kombinaciji za nacionalni tim u kvalifikacijama za Eurobasket 2021.

Radović je od decembra 2014. godine aktivan u Košarkaškom savezu, kada je imenovan za selektora juniorske reprezentacije.

Bio je u stručnom štabu Bogdana Tanjevića na Igrama malih zemalja Evrope na Islandu i Evropskom prvenstvu 2017. i Zvezdana Mitrovića na Svjetskom prvenstvu u Kini ove godine.

Tokom ove godine bio je i dio stručnog štaba ženske seniorske reprezentacije, u timu selektorke Jelene Škerović.

Crnogorsku reprezentaciju u februaru očekaju prvi mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u grupi sa Velikom Britanijom, Francuskom i Njemačkom.

Novi selektor muške juniorske reprezentacije Crne Gore je Vladimir Todorović, dok će mušku kadetsku reprezentaciju predvoditi Rajko Krivokapić.

Najčitanije