fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović bolji od Koglana, poraz Bakića

Radović bolji od Koglana, poraz Bakića


Tokio, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović ostvario je pobjedu, dok je Luka Bakić upisao poraz na startu stonoteniskog turnira u klasi S 10, na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Radović je u prvom kolu C grupe pobijedio Džoela Koglana iz Australije 3:1 (13:11, 11:13, 11:7 i 11:9.

“Najbitnije je da sam ostvario pobjedu. Nijesam zadovoljan svojom igrom, ali važna je pobjeda. Napravio sam važan korak ka četvrtfinalu. U narednom kolu čeka me kvalitetniji rival i ukliko želim novi trijumf moram odigrati mnogo bolje”, rekao je Radović agenciji MINA.

U drugom meču te grupe ulogu favorita opravdao je i Kinez Lian Hao, koji je bio bolji od Nigerijca Alabija Olufemija 3:0 (11:6, 11:4 i 11:9).

Kinez Lian Hao biće naredni rival Radovića, sjutra u devet sati po našem, odnosno u 16 po lokalnom vremenu.

Bakić je u B grupi poražen od drugog stonotenisera svijeta, Indonežanina Danijela Džejkobsa 3:0 (11:5, 11:7 i 11:9).

“Nijesam dao svoj makimum, niijesam odigrao kako znam. U trećem setu sam se probudio, odigrao nešto bolje. Prva dva seta sam bukvalno bacio, iako se radi o vrhunskom igraču mogao sam i morao bolje. Nadam se da ću u narednom kolu biti mnogo bolji”, rekao je Bakić.

U toj grupi slobodan na startu je Španac Hoze Manuel Rejes Ruiz. Bakić će u drugom kolu biti slobodan, dok će u petak igrati protiv Ruiza.

“Posljednja dva puta sam ga pobijedio. Nadam se da ću ponovo biti bolji i pobjedom izboriti četvrtfinale”, rekao je Bakić.

Po dvojica najboljih iz sve četiri grupe izboriće plasman u četvrtfinale. Bakić i Radović nastupiće u Tokiju i ekipnom dijelu, koje je na program od 31. avgusta do 3. septembr

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije