fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadošević: Nagrada potvrda za uloženi trud i rad

Radošević: Nagrada potvrda za uloženi trud i rad


Nikšič, (MINA) – Priznanje za najboljeg sportistu godine u Crnoj Gori privilegija je i potvrda da uloženi trud i rad, vrijeme provedeno u profesionalnom boksu nijesu bili uzaludni, kazao je profesionalni bokser Predrag Radošević.

Radošević je danas, na svečanosti u Nikšiću, proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u 2018. godini, u tradicionalnom 64. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

On je početkom decembra osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u verziji WBO. U meču za šampionski pojas u kategoriji do 69,8 kilograma pobijedio je u njemačkom Hamelnu domaćeg borca Ronija Gabela.

“Ako su sportosti najbolji ambasadori države drago mi je da sam se još jednom prodružio plejadi koji su na najbolji način predstavoli Crnu Goru na svjetskoj sceni. Hvala medijima i novinarima, mom timu i porodici. Posebna zahvalnost mom menadžeru Redžu Dedejiću i mom prvom treneru Draganu Đuričkoviću”, kazao je Radošević.

On je titulu i priznanje posvetio, kako je kazao, prijatelju i dugogodišnjem članu stručnog štaba Rajku Tomiću.

Radošević je u anketi dobio 53 glasa. Košarkaša Budućnost Volija, Nikolu Ivanovića dobio je 28, a bokserka Bojana Gojković tri glasa.

Najbolji novinar u izboru USN je Davor Katić iz Dana, “Bolje pišem nego, nego što govorim. Hvala kolegama koji su procijenili da meni treba da pripadne priznanje. Hvala i mojim kolegama u Danu, priznanje pripada i njima. Nadam se da ce naredna godina biti uspješnija za crnogorski sport i da će biti puno dobrih rezultata”, kazao je Katić.

Najbolji mladi novinar je Danilo Petrović iz Televizije Crne Gore. Nagrada za najboljeg dopisnika pripala je Svetozaru Janičiću, saradniku beogradskog Sport kluba. U anketi su učestvovala 93 člana Udruženja.

Udruženje je posebnim priznanjima kao znak zahvalnosti za podršku i pomoć u realizaciji brojnih aktivnosti nagradilo predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušana Simonovića, predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duška Bjelicu, dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića Steva Popovića, vlasnike kompanije Sport vižen, Vlada i Pera Veličkovića i predsjednika Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igora Tomića.

Udruženje je uvažilo i nacionalne saveze koji su u godini na izmaku obilježili značajne jubileje postojanja i rada.

Priznanja su primili predsjednici Atletskog i Teniskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić i Dimitrije Rašović. Posebnim priznanjem, za doprinos razvoju sportskog novinarstva u Crnoj Gori nagrađen je Zarija Kračković, dugogodišnji urednik Zetskih sportskih novina i saradnik medija u Crnoj Gori.

Predsjednik USN, Veselin Drljević, čestitao je osvajačima medalja i dobitnicima diploma. “Godina nije bila uspješna, ali cast da dobije lovorike pripala je Radoševiću. Neka naredna godina bude najuspješnija na svim poljima”, kazao je Drljevic.

U okviru svečanosti, kao i prethodnih godina, uručene su diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su okončali studiranje u poslednjih pola godine.

Dekan Stevo Popovic kazao je da je današnja svečanost nastavak dobre saradnje sa USN koja traje deset godina. “Cestitke najboljima, čestitke i svršenim sudentima. Posebno sam ponosan što danas promovisemo i tri doktora nauka u oblasti sporta”, kazao je Popović.

Najčitanije