fbpx
NaslovnicaCrna GoraPzP će podržati novu Vladu

PzP će podržati novu Vladu

Podgorica, (MINA) – Poslanici Pokreta za promjene (PzP) podržaće novu vladu koju je danas predstavio mandatar Zdravko Krivokapić, odlučilo je Predsjedništvo te partije.

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević, je na današnjoj sjednici, predložio članovima Predsjedništva da ta partija u Skupštini Crne Gore podrži novu Vladu.

Iz PzP-a su kazali da je Predsjedništvo, zbog odgovornosti prema biračima koji su glasali koaliciju Za budućnost Crne Gore, jednoglasno usvojilo predloge Medojevića, pa će samim tim poslanici PzP-a glasati za izbor nove Vlade.

“Imajući u vidu da su kritički stavovi PzP-a odranije poznati javnosti po pitanju vizije i koncepta Vlade Krivokapića, te da je sada jasno da će nova Vlada zapravo biti koalicija Građanskog pokreta Ura i nevladine organizacije Ne damo Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Predsjedništvo zadužilo šefa poslaničkog kluba PzP u Skupštini, Branka Radulovića, da pripremi plan zakonodavnih inicijativa u pravcu neophodnih političkih, institucionalnih i ekonomskih reformi u skladu sa Programom PzP-a.

Dodaje se da je Predsjedništvo PzP-a zadužilo potpredsjednicu stranke Branku Bošnjak da u dogovoru sa političkim subjektima koji obezbjeđuju većinu u Parlamentu, nastavi pregovore sa Krivokapićem oko raspodjele mjesta po dubini, koje bi trebalo da pripadnu političkim partijama.

“Medojević je objasnio članovima Predsjedništva ozbiljne rezerve i zabrinutost “da ova Vlada koji su formirali djelovi Crkve i predstavnici tajkunskog kapitala Vijesti (koja je u vlasništvu Soroša) neće sprovesti neophodne korjenite reforme koje bi trebale da demontiraju totalitarni sistem vladanja i naprave diskontinuitet”, kazali su iz PzP-a.

Zbog toga je, kako se navodi, neophodno poslije šest mjeseci napraviti ozbiljnu analizu rada ove Vlade i donijeti adekvatne političke odluke.

Najčitanije