fbpx
NaslovnicaCrna GoraProtesti posljedica Krivokapićevih postupaka i prijetnji

Protesti posljedica Krivokapićevih postupaka i prijetnji

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić svakim svojim postupkom izaziva nove podjele u društvu i ozbiljno ga destabilizuje, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da Krivokapić provokacijama, prijetnjama i prebacivanjem odgovornosti dodatno podgrijava tenzije koje su nastale kao posljedica niza loših postupak.

„Zaključno sa pokušajem etničkog i izbornog inženjeringa, kojima se razara građansko tkivo Crne Gore, odnosno stvaraju uslovi za supremaciju jedne nacije u odnosu na sve druge koje žive u našoj državi“, naveli su iz DPS-a.

Kako su rekli, ljude na ulice je izveo Krivokapić i njegova Vlada, a ne DPS ili Veselin Veljović.

„A dodatno su ih isprovocirali postupcima poput gaženja demonstranata nakon čega su umjesto izvinjenja uslijedile prijetnje, masovnim privođenjem demonstranata sa ciljem njihovog zastrašivanja, i nizom sličnih postupaka kojima danima pokušavate da ugušite bunt naroda protiv vašeg pokušaja da mijenjate demografsku strukturu Crne Gore pod plaštom administrativnih procedura“, dodali su iz DPS-a.

Oni su kazali da je pokušaj Krivokapića da se sakriva iza DPS, ili bilo koga drugog, nečasan i kukavički.

„To što nije dorastao funkciji koju obavlja, nije problem DPS već njegov i onih koji su ga izabrali“, rekli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, građani žele bolji standard, građansku državu i evropsku budućnost, a Krivokapić ih nepromišljenim potezima udaljava od tih ciljeva.

„Svi građani Crne Gore znaju, da ovo što vi radite, uključujući i etnički inženjering, nijesu prioriteti ove države i društva. Ne isključujemo da nečiji jesu, ali naši sigurno nijesu“, naveli su iz DPS-a.
(kraj) nim

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...