fbpx
NaslovnicaCrna GoraProjekti orjentisani na građane i otvorena Vlada prioriteti

Projekti orjentisani na građane i otvorena Vlada prioriteti

Podgorica, (MINA) – Projekti orjentisani na građane, podsticanje digitalne ekonomije i otvorena i pristupačna Vlada ključni su prioriteti u radu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, kazala je resorna ministarka Tamara Srzentić.

Ona je, na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, rekla da je opredjeljenje Vlade da istraje na daljoj profesionalizaciji medija i jačanju medijskih sloboda.

Srzentić je, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, Rajzing Rajnke upoznala sa prioritetma u radu tog resora i njenim vizijama dalje digitalne transformacije javne uprave.

„Ključni prioriteti u radu ovog Ministarstva su projekti orjentisani na građane, podsticanje digitalne ekonomije, te otvorena i pristupačna Vlada“, navela je Srzentić.

Kako je kazala, cilj je da naprave platforme i usluge koje su korisne građanima i koje će im olakšati život.

„Insistiraću na kreiranju platformi putem kojih će građani moći da budu aktivni učesnici u kreiranju javnih politika. Svjesni smo da u narednom periodu moramo raditi na prepoznavanju i proširivanju ključnih elektronskih usluga, kako bi građanima olakšali pristup“, rekla je Srzentić.

Ona je zahvalila za strateško partnerstvo SAD-u u oblasti digitalizacije javnih usluga.

Rajzing Rajnke čestitala je Srzentić stupanje na dužnost, navodeći da će SAD podržati i biti pouzdan partner Ministarstvu na dnevnom i praktičnom nivou na unapređenju javnih politika koje se odnose na digitalizaciju društva, a posebno oblast medija.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva, posebno istakla važnost unapređenja medijskih sloboda, dalje profesionalizacije medija i jačanja javne debate.

„Crna Gora ima sve preduslove da kao mala država bude uspješna priča, a njeni građani zaslužuju kvalitetne javne usluge i inovativnu javnu upravu i SAD će biti partner Crnoj Gori u sprovođenju tih reformskih procesa“, poručila je Rajzing Rajnke.

Najčitanije