fbpx
NaslovnicaCrna GoraProdajom hašiša planirali finansiranje terorizma

Prodajom hašiša planirali finansiranje terorizma

Podgorica, (MINA) – Američka agencija za borbu protiv droge (DEA) zahvalila je crnogorskoj policiji za pomoć u otkrivanju šverca narkotika sa Bliskog Istoka vrijednog 65 miliona EUR koji bi se, kako su naveli, najvjerovatnije koristio za pomaganje terorističkih aktivnosti.

Dokumentom DEA, u koji je Pobjeda imala uvid, potvrđuje se izuzetna saradnja ove službe sa Upravom policije, čijom zaslugom je otkrivena i presiječena distribucija velike pošiljke hašiša, koju je prevozilo 11 crnogorskih državljana.

Oni se u policijskim evidencijama vode kao članovi škaljarskog klana ili ljudi bliski toj kriminalnoj grupi.

Američka agencija za borbu protiv droge izrazila je duboko poštovanje zbog izvanredne međunarodne saradnje koju je Odsjek za borbu protiv droge i krijumčarenja i Sektor kriminalističke policije pružao u zajedničkim međunarodnim istragama.

»Da u konkretnim akcijama nijesmo dobijali informacije od vaše službe pošiljka droge bi stigla do krajnje destinacije i vjerovatno bi se profit, stečen njenom prodajom koristio za pomaganje terorističkih aktivnosti«, naveli su iz DEA u dokumentu dostavljenom crnogorskoj policiji.

Oni su naveli da su zahvalni aktivnostima službenika Uprave policije i istakli da se raduju nastavku saradnje.

Najčitanije