fbpx
NaslovnicaCrna GoraProcesuirano 436 osoba

Procesuirano 436 osoba

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori do sada je krivično procesuirano 436 osoba zbog kršenja privremenih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević.

On je, u emisiji Argumenti na Televiziji Crne Gore, kazao da građani u najvećoj mjeri poštuju naredbe, ali da ima onih koji su neodgovorni prema sebi i prema drugima.

“Policija je do jutros, po raznim osnovama, procesuirala 436 osoba zbog kršenja privremenih mjera”, rekao je Janjušević, prenosi portal RTCG.

On je naveo da su procesuirane sve osobe koje su zatečene u kršenju, bez izuzetka.

Kako je kazao Janjušević, 30 osoba prekršilo je mjeru samoizolacije i one su krivično procesuirane i sprovedene u karantin.

“Zbog otvaranja ugostiteljskih objekata procesuirano je 48 osoba, 168 osoba procesuirano je po raznim osnovama, a 190 je procesuirano zbog zabrane izlaska iz objekta stanovanja”, rekao je Janjušević.

On je naveo da je najviše procesuiranih u Podgorici, Nikšiću i Baru, dok u Andrijevici, Petnjici i Gusinju nije registrovan nijedan slučaj kršenja mjera.

“Tri policajca su inficirana koronavirusom, 67 se nalazi u samoizolaciji i tri policajca su u karantinu, podsjetio je Janjušević.

Najčitanije