fbpx
NaslovnicaCrna GoraProaktivan stav u vezi ispunjenja preporuka ODIHR-a

Proaktivan stav u vezi ispunjenja preporuka ODIHR-a

Podgorica, (MINA) – Državna izborna komisija (DIK)je zauzela proaktivan stav po pitanju ispunjenja preporuka Misije ODIHR-a o predsjedničkim izborima iz 2018. godine, naročito u vezi transparentnosti njenog rada, rekao je predsjednik DIK-a Đorđije Vukčević.

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Elison Kemp, sa saradnicima, posjetila je DIK.

“Posjeta je bila prilika za razgovor o temama koje se tiču implementacije preporuka iz Konačnog izvještaja Misije ODIHR-a o predsjedničkim izborima iz 2018. godine”, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je značajna pažnja posvećena licima sa invaliditetom i njihovom pristupu biračkim mjestima i zaključeno da treba napraviti dodatne napore u cilju poboljšanja njihovog položaja.

“Imajući u vidu da se 2020. godine očekuju redovni parlamentarni izbori, Kemp i Vukčević su se saglasili da Komisija treba da zauzme aktivnu ulogu u potencijalnoj izbornoj reformi”, kaže se u saopštenju.

Ambasadorka je istakla da je sprovođenje svakog demokratskog procesa kakav je i izborni, uvijek izazov, ali i izrazila spremnost za dalju podršku DIK-u.

Vukčević je zahvalio Vladi Velike Britanije na pomoći kao donatoru u projektima poboljšanja rada Komisije i izrazio očekivanje da će se saradnja nastaviti.

Najčitanije