fbpx
NaslovnicaCrna GoraPripadnici VCG kontrolišu poštovanje mjera

Pripadnici VCG kontrolišu poštovanje mjera

Podgorica, (MINA) – Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) od danas su uključeni u kontrolu sprovođenja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa.

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici postavljen je punkt iz kojeg pripadnici Vojske nadgledaju poštovanje mjera u centru grada.

foto: MINA

Iz Vlade su u srijedu najavili da će pooštriti kontrolu sprovođenja mjera, uz pomoć Uprave policije, Uprave za inspekcijske poslove i VCG.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović, najavio je na konferenciji za novinare formiranje tri tima za nadgledanje sprovođenja mjera.

Prvi tim će, kako je naveo, sačinjavati pripadnici Uprave policije, koji će kontrolisati primjenu mjera na javnim površinama i u spoljnom prostoru, uključujući nošenje maske i držanje distance.

„Ukoliko ne bude poštovanja, koristiće se svim zakonom propisanim sredstvima kažnjavanja nesavjesnih građana”, kazao je Odović.

Prema njegovim riječima, drugi tim će činiti predstavnici Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije, koji će kontrolisati sprovođenje mjera u zatvorenom prostoru.

„Posebna pažnja biće posvećena kontroli unutrašnjih prostora u kojima poslove obavljaju privredni subjekti”, rekao je Odović.

On je kazao da će treći tim činiti pripadnici VCG, čija je misija pomoć drugim institucijama u kriznim vremenima.

Najčitanije