fbpx
NaslovnicaCrna GoraPresker: Crna Gora da vrati političku stabilnost

Presker: Crna Gora da vrati političku stabilnost

Podgorica, (MINA) – Crna Gora mora da vrati političku stabilnost, kako bi poslala jasan signal Evropskoj uniji (EU) da ima kapacitet da sama rješava političke probleme i ostvaruje perspektivu za dalji evropski put, poručio je ambasador Slovenije u Podgorici Gregor Presker.

Presker je, na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, ukazao na veoma aktivan odnos Slovenije, tokom predsjedavanja Unijom, u pogledu integracije Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, to je potvrđeno i kroz česte susrete sa Đukanovićem, jer je važno da direktno čuju šta se dešava u Crnoj Gori i regionu.

Presker je rekao da je evropska politika proširenja jaka, kao i njena fokusiranost na Zapadni Balkan, dodajući da proces proširenja doprinosi približavanju regiona standardima Evrope.

„On je kazao da je važno da Crna Gora vrati političku stabilnost, što bi bio jasan signal Uniji da država ima kapacitet da sama rješava političke probleme i tako ostvaruje jasnu perspektivu za dalji evropski put“, kaže se u saopštenju.

Iz službe za informisanje predsjednika naveli su da je Presker pozvao Đukanovića na susret sa ambasadorima zemalja EU narednog mjeseca, što je Đukanović prihvatio.

Đukanović je zahvalio Preskeru na održavanju kontinuiteta čestih formalnih i neformalnih susreta između Crne Gore i Slovenije na visokom i najvišem nivou.

To je, kako je dodao, uvijek dobra prilika za razgovor o pitanjima od zajedničkog interesa, a to je najčešće pitanje evropske perspektive Zapadnog Balkana.

„U tom kontekstu je bio i susret sa predsjednikom Pahorom na marginama Pariskog mirovnog foruma i Samit na Brdu kod Kranja, koji je potvrdio da je tema proširenja EU živa, uprkos zastojima u procesu“, kazao je Đukanović.

On je rekao da takva pozicija inspiriše Crnu Goru da pojača napore kada je riječ o oživljavanju dinamike evropskog procesa na unutrašnjem planu, emancipaciji i povratku društva u evropsku porodicu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...