fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 157 novih slučajeva infekcije

Preminule dvije osobe, 157 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 157 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 1.050 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 64, Nikšić 17, Berana i Herceg Novog po deset, Bijelog Polja devet, Andrijevice, Bara, Pljevalja i Tivta po sedam, Budve šest.

U Ulcinju su registrovana četiri nova slučaja koronavirusa, Kotoru tri, na Cetinju i Rožajama po dva, u Danilovgradu i Tuzima po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju iznosio je 14,95 odsto.

“Tokom nedjelje IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa kovid infekcijom, oba iz Podgorice. Mlađi preminuli imao je 77, a stariji 95 godina”, kaže se u saopštenju.

Od početka decembra u Crnoj Gori 21 osoba preminula je od koronavirusa.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.331.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 206 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 2.073.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 158.623.

U Podgorici je aktivan 701 slučaj koronavirusa, u Nikšiću 175, Herceg Novom 174, Tivtu 165, Bijelom Polju 125, Budvi 106, Baru 101, Kotoru 94, Pljevljima 83, Beranama 81.

U Danilovgradu je aktivno 80 slučajeva koronavirusa, na Cetinju 49, u Mojkovcu 36, Andrijevici 29, Kolašinu 25, na Žabljaku 13, Plužinama devet, Tuzima i Ulcinju po sedam, Šavniku šest, Petnjici četiri, Rožajama dva, u Plavu jedan.

U Gusinju trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...