fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredložili izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti

Predložili izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora predala je u skupštinsku proceduru predlog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojima je predviđeno da sva djeca do 18. godine primaju dječji dodatak.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović je, na konferenciji za novinare, kazao da je Skupština prije nekoliko mjeseci usvojila zakone kojima je vraćen dječji dodatak za djecu do šest godina, omogućeni besplatni udžbenici i povećana minimalna zarada i staračka nadoknada.

Prema njegovim riječima, od Demokrata se ne mogu očekivati podjele, nacionalistička histerija već odgovornost prema svim građanima i popravljanje životnog standarda.

“Da se za razliku od naših prethodnika bavimo socijalnom pravdom, ne nepravdom, svjedoče i dva zakonska rješenja koja smo predali”, kazao je Šaranović.

On je podsjetio da su Demokrate u ponedjeeljak predstavile zakon kojim se, kako je kazao, ispravlja nepravda prema bivšim korisnicima naknada po osnovu rođenja troje ili više djece.

Drugo zakonsko rješenje su, kako je kazao Šaranović, izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

“Prije nekoliko mjeseci iz Vlade su nam kazali da je bilo moguće obezbijediti dodatak samo za djecu do šest godina, a nakon konsolidacije javnih finasija i oporavka ekonomske aktivnosti, mi smo jutros predali izmjene koje će značiti vraćanje dodatka svoj djeci do 18. godine”, dodao je on.

On je kazao da će, ako taj zakon dobije podršku u Skupštini, sva djeca od 1. januara dobijati dječji dodatak.

Šaranović je rekao da će Demokrate nastaviti sa političkim djelovanjem koje će značiti smirivanje političkih tenzija ali i, kako je kazao, dinamičnu zakonodavnu inicijativu u cilj popravljanja socio-ekonomskog položaja svakog građanina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije