fbpx
NaslovnicaCrna GoraPožari pod kontrolom, ne ugrožavaju stambene objekte

Požari pod kontrolom, ne ugrožavaju stambene objekte

Podgorica, (MINA) – Svih 50 požara, koliko ih je danas bilo aktivno u Crnoj Gori, pod kontrolom su i ne ugrožavaju stambene objekte, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP su precizirali da je od 50 požara, koji su bili aktivni od sedam do 18 sati, 30 potpuno ugašeno, dok je njih 20 aktivno u manjoj ili većoj mjeri.

“Iako je danas bilo značajno manje požara na otvorenom prostoru u odnosu na četvrtak, pripadnici sistema zaštite i spasavanja su bili aktivni u punom kapacitetu”, navodi se u saopštenju.

Pored službi zaštite i spašavanja, u gašenju požara su učestvovali i avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a koji su gasili požare u Podgorici i Danilovgradu, dok su dva helikoptera Vojske Crne Gore gasila požar u Pljevljima.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao je na građane koji spaljuju otpad sa svojih imanja da to čine na način koji neće dozvoliti da se požar proširi na okolne površine.

Iz MUP-a su poručili da će nadležni organi narednih dana intenzivirati svoje aktivnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja onih koji nesavjesnim ponašanjem izazivaju požare, čineći tako materijalnu štetu, a često ugrožavajući i živote i građana i vatrogasaca-spasilaca.

Najčitanije