fbpx
NaslovnicaCrna GoraPožar na Smokovcu pod kontrolom

Požar na Smokovcu pod kontrolom

Podgorica, (MINA) – Požar koji je u četvrtak izbio u podgoričkom naselju Smokovac je pod kontrolom, dok je drugi, koji je zahvatio područje prema Kučima, i dalje aktivan, saopšteno je iz PG biroa.

Glavni grad je zahvalio svim pripadnicima Službe zaštite i spašavanja na požrtvovanju i naporu prilikom gašenja požara na Smokovcu.

“Koji su, po ko zna koji put, profesionalno odgovorili još jednom velikom izazovu i u najkraćem roku, po veoma teškim vremenskim uslovima, uspjeli da lokalizuju požar i tako spriječe njegovo širenje i veće posljedice”, kaže se u saopštenju.

Pripadnici Službe zaštite su, kako se navodi, još jednom pokazali da su s pravom tihi heroji društvene zajednice, koji gotovo svakodnevno rizikuju sopstvene živote kako bi sačuvali građane i njihovu imovinu.

“Posebnu zahvalnost upućujemo i našim sugrađanima na iskazanoj solidarnosti i društvenoj odgovornosti, koji su se u velikom broju odazvali i aktivno učestvovali u gašenju požara, čime su dali veliki doprinos da se požar stavi pod kontrolu”, kazali su iz PG Biroa.

Oni su podsjetili da je u četvrtak došlo do požara u rejonu Smokovca, a usljed dejstva jakog vjetra došlo je do širenja fronta požara na većoj površini i ugrožavanja većeg broja stambenih objekata.

“Na lice mjesta je upućeno deset vozila sa pratećim posadama. Spaseni su objekti na zaseocima Kunj i Kupusci. Požar je stavljen pod pod kontrolu u ranim jutarnjim satima, ali još postoji opasnost od aktiviranja usljed jakog vjetra”, naveli su iz PG Biroa.

U istom periodu je, kako se dodaje, došlo do požara u Kučima.

“I to u selima Momče i Građen, gdje su upućena dva vozila kada je uspješno izvršena odbrana kuća i pomoćnih objekata”, kazali su iz PG Biroa.

Navodi se da je požar u Kučima i dalje aktivan, ali da nema ugroženih objekata.

“Ekipe Službe zaštite su na terenu i prate razvoj situacije”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije