fbpx
NaslovnicaCrna GoraPovući saglasnost za odlazak Đukanovića na Generalnu skupštinu UN

Povući saglasnost za odlazak Đukanovića na Generalnu skupštinu UN

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević pozvao je Vladu da povuče saglasnost za odlazak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na zasijedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN).

Medojević je kazao da se to dešava “poslije pokušaja državnog udara na Cetinju”, navodeći da je Đukanović “glavnokomandujući svih mafijaških jedinica Veselina Veljovića”.

Medojević je rekao da na zasijedanje Generalne skupštine u ime države odlazi predsjednik ili premijer i da bi i za njih Vlada trebala da napravi platformu, koja se usvaja na sjednici.

“Ako je Vlada dala saglasnost da Crnu Goru na ovogodišnjem zasijedanju Generalne skupštine UN zastupa Đukanović, onda je to ozbiljna greška, sa nesagledivim političkim posljedicama po stabilnost zemlje”, rekao je Medojević.

On je upitao da li ta saglasnost i platforma važe i poslije Đukanovićevog pokušaja državnog udara sa Cetinja, i poslije zahtjeva Socijalističke narodne partije da se pokrene postupak opoziva Đukanovića “zbog njegovog pučističkog ponašanja”.

Medojević je ocjenio da je velika “sramota i bruka” da poslije Cetinja premijer Zdravko Krivokapić opet “šuruje zajedno sa Đukanovićem.

“Da bi Milo mogao da bude primljen u Sjedinjene Američke Države za silne milione koje nudi preko svojih lobista za slikanje sa Bajdenom i američkim senatorima i kongresmenima”, dodao je Medojević.

On je rekao da je dovoljno da Vlada, preko Ministarstva vanjskih poslova, obavijesti generalnog sekretara da Đukanović ne može da predstavlja Crnu Goru.

“I da ih obavijesti o predstavniku koji će sa punim legitimitetom i u skladu sa odlukom Vlade predstavljati Crnu Goru”, zaključio je Medojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...