fbpx
NaslovnicaCrna GoraPovećan rizik od požara, situacija trenutno stabilna

Povećan rizik od požara, situacija trenutno stabilna

Podgorica, (MINA) – Trenutna situacija po pitanju požara u Crnoj Gori je stabilna, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), navodeći da je u centralnom dijelu zemlje i na primorju ovih dana povećan rizik od požara.

Iz MUP-a su kazali da je požar koji je bio aktivan do ranih jutranjih sati na Veljem brdu u Podgorici lokalizovan.

„Trenutno je aktivan jedan veći požar na planini Garač, na području opštine Danilovgrad, koji potencijalno može ugroziti okolna sela Zagreda i Zagarač”, navodi se u saopštenju.

Požar, kako se dodaje, gase pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Danilovgrada i avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a trenutno je pod kontrolom i ne ugrožava stambene i druge objekte.

Iz MUP-a su kazali da je aktivan i požar u podgoričkom naselju Tološi, prema Marezi.

„Imajući u vidu aktuelnu meteorološku situaciju, praćenu visokim temperaturama i vjetrom koji pogoduje širenju požara, svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su podigli nivo operativne spremnosti, u slučaju potrebe većih intervencija“, dodaje se u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a aopelovao je na građane da ne lože vatru na otvorenom prostoru, i podsjetio ih da, ukoliko uoče požar, odmah pozovu brojeve 112 i 123.

Najčitanije